Elvette szüleitől a hároméves Adolf Hitler Campbell nevű kisfiút, valamint Árja Nemzet és Honszlynn Hinler nevű húgait a New Jersey-i gyámhatóság – írja a helyi újság, a LeighValleyLive.com.

A Warren megyei Holland Township nevű városban élő család akkor tett szert kétes nemzetközi hírnévre, amikor decemberben egy helyi cukrászda megtagadta, hogy „Boldog születésnapot, Adolf Hitler!” feliratú tortát készítsen fiuk születésnapjára. A hírt több nemzetközi hírportál felkapta, az apa, Heath Campbell a visszajelzésekből meglepve értesült, hogy rajta kívül senki nem találja jó ötletnek gyerekei névadását. A magát az SS egy tagja leszármazottjának tartó, otthonát horogkeresztekkel díszítő férfi akkor azzal indokolta a névválasztást, hogy ilyen neve a világon senkinek nincs; a világméretű felháborodás hatására azonban állítólag már eltávolította otthonából a svasztikákat, és bár újabban már a Holokauszt megtörténtét sem vitatja, azt továbbra is fenntartja: a nevek maradnak.

Azt egyelőre nem tudni, miért vette el a gyerekeket szüleiktől a gyámhatóság, az elhanyagolásukról vagy zaklatásukról ugyanis nem érkezett bejelentés – nyilatkozta a lapnak David Van Gilson a helyi rendőrség részéről. Deborah és Heath Campbellnek hétfőn kellett volna megjelennie egy meghallgatáson az ügyben, ezt azonban elhalasztották.