Növekvő kalóriatartalmuk miatt ma már az otthon, saját kezűleg elkészített ételek sem egészségesebbek az éttermekben felszolgált változataiknál - írja az MTI az NBC Philadelphia internetes oldal híre alapján. Ma már szinte fölösleges több órát robotolni a konyhában azért, hogy a gyorsételeknél egészségesebb fogásokat szolgáljunk fel családtagjainknak, ugyanis az elmúlt években jelentősen megnövekedett a saját kezű elkészítésre váró receptek kalóriatartalma. Mindezt az amerikai mezőgazdasági minisztérium egy konferenciáján bemutatott kutatási eredmények igazolják.
A minisztérium táplálkozáspolitikai központjának vezetője, Brian Wansink által példaként felhozott "The Joy of Cooking" című szakácskönyvben a receptek kalóriatartalma a legelső, 1937-es kiadás óta 63 százalékkal növekedett meg. Az amerikai kormány szeretne változtatni e kedvezőtlen irányzatokon, e célt szolgálja például a MyFood-a-pedia elnevezésű honlap, amelynek segítségével rákereshetünk az interneten az ételekre és hasznos információkat szerezhetünk a kalóriatartalomról.