Egy éven belül befejezi a munkát Töki, a kaposvári sztár-rendőrkutya. Az állat már 9 éves, túlvan több mint száz bevetésen, ezért a rendőrség úgy döntött, ideje nyugdíjba vonulnia. A kaposváriak azonban nem maradnak nyomkereső kutya nélkül, már képzik Töki utódját, Dextert, akit csütörtök mutattak be a rendőrségen. A most hat hónapos német juhász kutya veszi majd át Tökitől a stafétabotot, és lesz a kaposvári rendőrség új alkalmazottja egy éven belül - írja a Független Hírügynökség.

"Az ő elsődleges feladata a nyomkövetés lenne, ugyanúgy, ahogy anno Tökinek. A másik pedig a kábítószer keresés, itt egy újfajta módszert próbálunk ki a kutyával kísérleti jelleggel" -mondta el a Független Hírügynökségnek Skrek Roland, Töki és Dexter kiképzője.

A rendőrök remélik, hogy Dexter is olyan sikeres lesz, mint elődje volt. Töki ugyanis megtalált már eltűnt embert, tolvajokat, rengeteg ellopott tárgyat. Tavaly például egy ellopott kályhához vezette gazdáját, így a tolvajt is sikerült elkapni, aki addigra már a saját házában be is üzemelte a zsákmányt. Dexterrel még 1 éven keresztül naponta több órát foglalkozik majd a kiképzője, utána azonban már akár éles bevetésre is vihetik.

Tökiről, a rendőrkutyáról sajna nincs fotónk, de itt egy névrokona: