Ingyen megkapta a nevét viselő internetcím feletti jogosultságot Carlos Slim Hélu, a földkerekség második leggazdagabb embere, akinek több tízmillió dollárért kínálták az oldal jogait - adta hírül az MTI.

A www.carlosslimhelu.com domain nevet regisztráló indonéziai férfi egy pornóoldalra irányította át az oldalra érkező látogatókat, hogy nyomatékot adjon a mexikói telekombárónak tett 55 millió dolláros (11,6 milliárd forint) ajánlatnak.

Az ügyben végül a Szellemi Tulajdon Világszervezet (WIPO) döntött. Az internetcím-regisztrációs vitákban döntőbíróként eljáró ENSZ-szervezet úgy határozott, hogy a domaint regisztráló fél rosszhiszeműen járt el, és köteles ingyen átruházni az oldal feletti jogosultságokat Slimnek, aki védjegytulajdonosa a saját nevének.

A 67 esztendős multimilliárdos a neve mellett a Teléfonos de México egykori állami telefonmonopólium felett is rendelkezik, és van még két másik óriásvállalata. A Forbes magazin becslése szerint vagyona 68 milliárd dollárra rúg, ezzel a második leggazdagabb ember a világon Warren Buffett amerikai befektetőmágnás után és Bill Gates, a Microsoft társalapítója előtt.