Gérard Depardieu szívesen elhagyná Franciaországot Olaszországért, de nem azért, hogy elszökjön a magas francia adózás elől, hanem azért, mert "nagyon szereti ezt az országot" - írta az MTI. A világhírű francia színész a Journal de Dimanche című francia lapnak adott interjúban hangsúlyozta: nem válna meg párizsi otthonától sem, viszont szeretné, ha lenne egy olaszországi is. "Így, amikor kedvem tartja, nyugodtan hazatérhetek Párizsba" - mondta.

Depardieu hangsúlyozta, hogy nem az adók elől menekül. "Olaszországban is kell adót fizetné. Nem mennék például Svájcba" - szögezte le. A színész kötődése érhető: az 1970-es években nagy szerepe volt az olasz filmeseknek abban, hogy befutott. Bernardo Bertolucci Huszadik századának, valamint Marco Ferreri Az utolsó asszony című filmjének ő volt a férfi főszereplője. A 60 éves Depardieu-t nagyon megviselte fia, Guillaume tavaly október 13-án bekövetkezett halála. A fiú 37 éves volt, tüdőrákban szenvedett. Harminc kilót fogyott, de, mint mondta, nem azért, mert már nem iszik alkoholt, hanem a szorongások miatt.

A színész kemény kritikusa a jelenlegi francia filmiparnak. "Azok, akik a filmekhez a pénzt adják, tökfejek. Nem vagyok biztos abban, hogy az olyan fickók, mint Bunuel, a jelenlegi produkciós rendszerben találnának-e pénzt. Depardieu azt is bevallotta, hogy "soha nem álmodik a mozival, mindig csak az élettel és valós személyekkel".