Arcraeséstől féltik barátai a 69 éves brit komikust, aki randa válópere közepén egy nála jóval fiatalabb szőkével vigasztalódik. Cleese három hónapja jár egy Barbie Orr nevű, nagyjából ismeretlen amerikai színésznővel, aki előszeretettel tereget ki kapcsolatukról az ízlésesnél akár többet is: „Az ilyen idős pasiknak általában már eléggé lógós ott lenn, de neki igazán szép zacskója van. Rengeteg vitamint szed, és edz, hogy formában maradjon, a lába és a karja igazán imponálóan izmos. És megcsináltatta az összes fogát, sőt legutóbb még hajbeültetéssel a kopasz foltjait is eltüntette” – mondott el szinte minden intim részletet a magát 27 évesnek valló Orr idős pasijáról.

 

A Daily Mail ez utóbbi részletnek utánanézett kicsit, és azt állítják, a hölgy merészen kozmetikázza saját múltját: 18 évet tagad le a korából, tehát 27 helyett valójában 45 éves. A lap szerint a nő ugyan saját weboldalán 1981-et tüntet fel születési éveként (és az IMDB-n is ezzel szerepel), valójában 1964-ben született New Yorkban, és a neve sem valódi: eredetileg Kristine Reinhardnak hívják.

Cleese életkorát figyelembe véve egy 45 éves barátnő is simán vállalható volna, ám Orr az ő egyéb húzásaival együtt már egy kicsit több a kívántnál. Egy nyilatkozó barátja szerint „ez az egész elég cikis Johnnak. Pár merészebb barátja már valószínűleg figyelmeztette, legyen óvatosabb ezzel a nővel, mert senki nem akarja, hogy hülyét csináljon magából”. Ha minden igaz, ez már megtörtént: Orr kisasszony például azt is elmesélte, hogyan kapott szerepet egy Cleese-hez köthető következő filmjében: „Úgy gondoltam, ha kap egy kis husit, azzal bebiztosítom a helyem, és hát bocs, de így is történt”.

Miután a lap szembesítette Orrt a valós korával, a nő állításuk szerint alkudozni próbált velük: „Kérem, ezt ne írják le. Legyek 35, ha ettől jobb maguknak, de ne 45!”. Cleese szóvivője pedig nem kommentálta a híreket, de barátai szerint „ez a legutolsó dolog, amire most, egy válás közepén szüksége van. Senki se hibáztathatja, hogy ez a nő elcsavarta a fejét. Ettől ő még óriási tehetség és nagyon jó ember, és egyikünk sem akarja, hogy a világ rajta röhögjön, miközben épp most ment át rajta az úthenger”.