horoszkóp

Barack Obama túl jóképű

nef
2009.01.26. 09:58

Barack Obama új amerikai elnök túl jóképű ahhoz, hogy inspirálja a karikaturistákat, nem úgy, mint elődje, George Bush, aki számos csípős élcnek szolgáltatott tápot - írta az MTI. "Egy jóképű férfit lerajzolni sohasem ajándék egy karikaturistának" - mondta Pierre Kroll belga karikaturista, a Le Soir című napilap rajzolója, akinek hazája büszke saját képregény- és karikatúrakultúrájára, például Tintinre, a világhírű képregényhős riporterre.

"Hogy, hogynem mi a túlsúlyos embereket szeretjük, a szakállasokat, nagyorrúakat, a nevetséges szemüvegeket. Ha mi, karikaturisták választanának elnököt, olyanokat választanánk, akik lerajzolásában kedvünket leljük, nem egy ilyen playboyt, mint Obama."

Külön nehézséget okoz az új elnök iránt megnyilvánuló általános rokonszenv, hiszen a rajzolók modelljeik gyengeségeit, hiányosságait hangsúlyozzák. "A karikaturisták a kissé undok pacákokat szeretik, erre jön valaki, akit mindenki szimpatikusnak talál, így aztán nehezen tudjuk tenni a dolgunkat, azaz kifigurázni. Nem úgy, mint Busht, aki kedves céltáblája volt a rajzolóknak - fűzte hozzá Kroll.