Háromnapos hajtóvadászat után letartóztatták egy indonéz szektavezért, aki alsónadrágban szokott prédikálni, és követőit orgiák szervezésére és azokon való részvételre buzdította. Agus Imam Solihint, a mintegy negyven felnőtt tagot számláló Satria Piningit Weteng Buwono szekta vezetőjét szeméremsértésen túl vallásgyalázással és nem szándékos emberöléssel is vádolják.

A dél-jakartai rendőrség vezetője elmondta, hogy Agus szerdán önként feladta magát, mert nem akart tovább bujkálva élni. Azt is elmondta, a gyanúsított megtagadta, hogy az általa vezetett szektáról és összejöveteleikről ügyvéd jelenléte nélkül beszéljen. Agust egy szektatag jelentette fel, miután egyik társuk meghalt, mert nem kapott orvosi kezelést. A kórházba szállítást a szekta vezetője nem engedélyezte, mert, mint mondta, csak neki van hatalma meggyógyítani a beteget.

Indonéz internetes hírportálok szerint a guru csoportos szexre kötelezte híveit, akiket eközben megfigyelt, illetve maga is közösült legalább egy nővel annak férje és a többi csoporttag szeme láttára. Híveit megtanította a Káma-szútrából származó szexuális játékokra, hogy majd a túlvilágon azokat gyakorolhassák. "Úgy engedelmeskedtünk neki, mintha hipnotizálva lettünk volna" - mondta a szekta egyik tagja. (MTI/EFE/AFP)