Férje nincs az Egyesült Államokban hétfőn született nyolcas ikrek anyjának, de szenvedélye a gyerekszülés - fedte fel a nagymama, a kismama anyja az AP amerikai hírügynökségnek. Angela Suleman elmondta, hogy lánya 33 éves - ez sem volt eddig ismert -, és hogy ő nem támogatta lányát, amikor az tavaly, már hat gyermek anyjaként ismét mesterséges megtermékenyítésért folyamodott.

"Én normálisan neveltem fel, határozottan hiszek a házasság intézményében. Ő azonban nem akar férjet" - mondta az immár 14 gyerekes kismama anyja, mert hogy 6 csemetéje már a nyolcas ikrek előtt is volt a kismamának, köztük egy ikerpár. Anyja tudomása szerint mindegyik gyermeknek ugyanaz a spermadonor az apja.

Okkal merülhet fel, hogy fél tucat gyermek után, miért akar valaki annyira továbbit, hogy embrióbeültetést vállal. Nos, anyja szerint Nadya Suleman már tizenévesként valóságos megszállottja volt az anyaságnak.

"Szerencsére nem esett teherbe. Lehetett volna óvónő, de inkább elkezdett saját óvodányi gyereket szülni" - dohogott a mama a sajtónak. Elmondta, hogy lánya komoly stresszben élt gyerekvágya miatt, ezért ő pszichológushoz fordult tanácsért. Azt javasolta a szakember, hogy tegye ki lánya szűrét a szülői házból, erre azonban az anya képtelen volt.

A kismama egyetemre járt, gyermeknevelési és tanácsadói szakra a Kaliforniai Állami Egyetemen egészen tavaly tavaszig. Egy közeli ismerőse elmondása szerint 12 gyermeket akart. Így "csak" kettővel "lőtt túl" a célon. A hat nagyobb gyerekre most a nagyszülők felügyelnek, bár a nagymama nem túl szívesen. Lányának megmondta, hogy amikor kijön a kórházból, ő megy.

A csemeték legkisebbike 2 éves, a legnagyobb 7 esztendős, a nyolcas ikrek pedig vasárnap lettek 6 naposak. A család Whittierben lakik, Los Angeles központjától 24 kilométerre keletre - egyelőre. A nagypapa azt mondta, hogy hamarosan elköltöznek a sajtó elől. (FH)