Drogbirtoklásért letartóztatták Obama féltestvérét

2009.02.01. 18:11

Kábítószer birtoklásáért letartóztatták az új amerikai elnök kenyai féltestvérét - közölte a nairobi rendőrség egyik tisztviselője szombaton. George Hussein Onyango Obamát még pénteken vették őrizetbe Nairobi Huruma nevű külvárosában, amikor 1 darab marihuánás cigarettát találtak nála. A 26 éves George Obamát és vele együtt letartóztatott három társát várhatóan hétfőn hallgatják meg a bíróság előtt. "Nem minősül terjesztőnek, de ez akkor is illegális szer" - indokolta a szigort a helyi rendőrkapitány, Joshua Omokulongolo az AP hírügynökségnek.

Barack Obama önéletrajzában beszámolt arról, hogy mindössze kétszer találkozott öccsével: egyszer két évtizede, amikor George még csak ötéves volt. Mint a híressé vált báty írta: "szép, kerekfejű kisfiú volt". Ezután 2006-ban látták viszont egymást, amikor Obama már illinoisi szenátorként Kelet-Afrikába utazott, és felkereste Nairobiban élő családtagjait. Erről a második találkozásról az elnök így írt: "Nagyon rövid volt, csak pár percig beszéltünk. Olyan volt, mintha egy vadidegen emberrel találkoztam volna." Az Obama-fiúk édesapjának összesen hét gyereke volt, a férfi 1982-ben hunyt el autóbalesetben.

George Obama egyébként az elnök azon kevés rokonainak egyike volt, aki nem vett részt a január 20-i washingtoni beiktatási ceremónián. (FH/Velvet)