Hat hónap felfüggesztett börtönre és 10 ezer dirhamra (nagyjából 630 ezer forintra) büntetett egy bíróság Dubajban egy indiai férfit, mert a vád szerint női ruhában jelent meg egy bevásárló központban. A hírt egy helyi lap közölte vasárnap.A férfi azt állította, hogy egy filmszerepre készült egy olyan filmben, amit a Hollywood neve alapján Bollywoodnak becézett indiai Mumbaiban vesznek fel. Az angol nyelvű Gulf News szerint a P.K.-ként emlegetett 45 éves férfi egy ingatlanfejlesztő cég vezetője.

"Ártatlan vagyok, csak azért öltöztem abba a ruhába, mert egy nő szerepét kell játszanom egy indiai filmben" - mondta a lap tudósítása szerint a férfi az ügyésznek. A férfit három évre felfüggesztett fél év börtönre ítélték, és a bíró döntése szerint, ha ez idő alatt ismét rajtakapják női ruhában, akkor le is kell töltenie a büntetését. Az ügyész azonban kevésnek találta a felfüggesztett börtönt és a pénzbüntetést, ezért fellebbezett.

A rendőrség azzal a jelentéssel küldte meg a vádemelési javaslatot, hogy a férfin melltartó, arcfesték, és paróka volt, ráadásul parfümözte magát, állítja a lap. Arról nem írt az újság, hogy mi köze van a filmkészítéshez, illetve a színészethez a férfinak, aki főfoglalkozású ingatlanfejlesztő. (FH)