A színész szerint nincs is felemelőbb érzés annál, mint ráfogni egy fegyfert valakire, írja  a FemaleFirst. A legjobb terrorista elhárító (CT), napjaink John McClane-je imádja a 24-ben játszani Bauert elsősorban az akciójelenetek és a rengeteg tűzpárbaj miatt. Természetesen hozzáteszi, hogy mindez csak játék és a való életben egyáltalán nem azonosul Jack Bauer szerepével, kiváltképp a kínzásokkal és a brutális jelenetekkel. "Szeretem ezt a drámát. Színészként kiélhetem az indulataimat. Egy szobában, fegyvert szorítasz valakinek a térdéhez és azt üvöltöd: azonnal áruld el! Igen, utána elég jól szoktam magam érezni."

"Viszont azzal is tisztában vagyok, hogy ez nem a valóság. A másik színész is tudja, hogy nem az. Egészen egy évvel ezelőttig mindenki tudta, hogy nem az" - mondja, utalva ezzel  tavalyi West Point-i Katonai Akadémiában történtekre, amikor a vezetőség közölte a sorozat producereivel, hogy a film egyezkedési módszerei, erőszakos jelenetei és kínzásra utaló elemei megzavarják tanulóikat.

Azokat a híreket, melyek szerint az Irakban állomásozó katonáknak azt a parancsot adták, hogy a 24 módszereit kövessék a kihallgatásokon Sutherland egész egyszerűen nevetségesnek titulált.