Az énekes dalát ugyan bámulatos gyorsasággal válogatta be egyetlen nap alatt a hazai szakmai zsűri az Eurovíziós Dalfesztiválra, de hiába: kiderült, hogy dallama már hallható volt egy svéd televíziós műsorban. Ez azért ciki, mert a verseny szabályzata értelmében nem nevezhetőek olyan dalok, amelyek korábban már szerepeltek nyilvánosan akár színpadon, akár televízióban. Az ékezet nélküli énekes menedzsmentje így most az alábbi közleményben szögezte le: plágiumról szó sincs, de azért visszalépnek.

Tudomásunkra jutott, hogy a Magyar Televízió szakmai zsűrije által kiválasztott szerzemény dallama egy svéd televíziós műsorban már hallható volt.

Erről sem a lemezkiadó, sem Mark menedzsentje nem tudott, ezért adhattuk be a versenyre. Az Eurovízió szabályzata szerint a versenydalok korábban nem szerepelhettek nyilvánosan sem színpadon, sem televízióban. Figge Boström jegyzi szerzőként az eredeti felvételt, és Mark verzióját is, ezért plágiumról nem lehet szó.

A kiadó vezetője, Joós István a menedzsmenttel, és az előadóval együtt felülvizsgálta az Eurovíziós dallal kapcsolatos felvetéseket, és a döntésük értelmében Mark visszalép a jelöléstől.

Akit érdekel: ez lett volna Mark produkciója:

Ez pedig a svéd Big Brotherben 2006-ban elhangzott szám: