Az Ausztrália történetének leggyilkosabb bozóttüzéből súlyos sérülten, de élve megmenekült két koala. A két állat között szerelem alakult ki, és ez nyújt némi vigaszt az ausztráloknak, a több 180 emberéletet követelő tűzvész után, írja az MTI.
Egy önkéntes tűzoltó felvette mobiltelefonjára, amikor a Melbourne-től 150 kilométerre délnyugaton, Mirboo Northnál található szénné égett erdőben megmentették a nőstény koalát, Samet. Nem hétköznapi eset, hogy a koala ilyen közel enged magához embert, Tree ezért megkérte társát, vegye fel a jelenetet. "Nem tudok futni, megsebesültem és gyenge vagyok, segíts rajtam" - elmondása szerint ezt olvasta ki az állat szeméből Tree.

Sam, aki 2-4 éves lehet a fogazata alapján ítélve, az állatmenhelyen ismerte meg kedvesét, a négyéves Bobot. Sérüléseik ellenére folyton ölelgetik egymást. Sam másodfokú égési sérüléseket szenvedett, és hét-nyolc hónap szükséges a felépüléséhez, Bobnak harmadfokú sérülései vannak, ő körülbelül négy hónap múlva lesz olyan állapotban, hogy visszatérhet az erdőbe.