Fél Hollywood felsorakozott a csúnyán elgyepált énekesnő mellett, akit múlt héten vert össze pasija, a szintén szakmabeli Chris Brown. A producer Jay Z, Beyonce Knowles férje szerint például "ez nagyon komoly dolog. Mindenkinek könyörületesnek kell lennie mások iránt. Gondoljunk arra, hogy az anyánk vagy a lányunk az áldozat. Mellé kell állnunk, [Rihanna] nehéz időket él most".

Charlize Theron, Jessica Alba és Rosario Dawson és más hírességek is összefogtak, hogy az eset kapcsán felhívják a figyelmet a családon belüli erőszakra. Az Eve Ensler Vagina-monológok színdarabja alapján V-Daynek hívott mozgalomnak egy Beverly Hills-i összejövetelén Dawson Rihanna esetére, valamint a nemrég egy családi bosszúhadjáratban fél rokonságát elveszített Jennifer Hudsonra hivatkozva beszélt arról, hogy „ezek a nők a testvéreink”. „Nem tudjuk a pontos részleteket, de azt igen, hogy ez egy olyan ügy, ami mellett nem mehetünk el szótlanul. A nők elleni erőszakról szóló híreket, nem szabad szaftos pletykaként kezelni, ez egy társadalmi betegség, amelynek véget kell vetni” – nyilatkozta a színésznő a People-nek.

 

Az énekesnő édesapja, Ronald Fenty is megszólalt a magazinnak: "Vannak sérülései, de rendben lesz. Előbb-utóbb majd maga is elmeséli, mi történt. Remélem, hogy majd a világ minden nője nevében is kiáll". A veréssel vádolt Chris Brown apja ugyanakkor úgy véli a történtekről és a fiáról: "minden éremnek két oldala van. Ha az ő oldalán állsz, akkor az ő oldalán állsz, nem fogod egyik pillanatról a másikra egyszerre gonosznak tekinteni".

A News of the World szerint az énekesnő a a történtek ellenére is majdnem visszafogadta Brownt azóta, de családja lebeszélte róla. "Rihanna tényleg hitt benne, hogy Chris volt élete szerelme. De amikor mindenki megkérdőjelezte a kapcsolatukat, sírni kezdett és igazat adott nekik. Egyszerűen csak nem tudta elhinni, hogy ez így ér véget". A lap értékes információját cseppet azért megkérdőjelezi a rendőrségi jelentés, amelyben az énekesnő azt állítja: Brown nem először ütötte meg őt, és kapcsolatukat a "folyamatos és egyre durvuló bántalmazás" jellemezte.