Amerikai rendőrök lőtték le egykori kedvencüket, a tizenöt éves Travis nevű csimpánzt, aki váratlanul teljesen megvadult, írja a news.com.au. A csimpánz reklámokban és talkshow-kban lépett fel, igazi sztár volt, ám most nem tudni miért megvadult és csúnyán megsebesített egy asszonyt, majd nekiment a rendőrségnek is, mire egy sarkon beforduló rendőr végül lelőtte, adta hírül az Associated Press. A súlyosan megsérült nő eredetileg Sandra Heroldot látogatta meg Connecticut-i otthonában, ahol háziállatukkal, Travis-szel éltek. A csimpánz a kocsiból kiszálló nőt az arcán támadta meg. Miss Herold azonnal értesítette a rendőrséget és fegyvert ragadott, mikor rájött, hogy nem tudja leszedni az állatot barátnőjéről. Az ügyet vizsgáló nyomozó, Richard Conklin elmondása szerint a tulajdonos késsel próbált nekimenni az állatnak, aki ekkorra már csúnyán megsebesítette az asszonyt.

Végül a csimpánz rátámadt a kiérkező rendőrökre is, otthagyva előző áldozatát, de őket nem bántalmazta súlyosan. Már épp a következő kiérkező rendőrautóhoz indult, mikor az abban ülő rendőr többször rálőtt. Travis Old Navy és Coca-Cola reklámokban szerepelt és fellépett a Maury Povich talkshowban.

Bár már korábban is előfordult, hogy Travis elrohant vagy nem fogadott szót, olyan még nem volt, hogy rátámadt volna valakire. Elképzelhetőnek tartják, hogy Travis Lyme-kórban szenvedett, ami okozhatott változást az állat viselkedésében. Tulajdonosai elmondták, hogy az állat kocsit vezetett, egyedül öltözködött, szobatiszta volt és fogat is mosott, ráadásul az ő asztaluknál evett és borospohárból ivott. Ha ez nem volna elég, tudta kezelni a távirányítót és a számítógépen fotókat nézegetett.