Tizenöt év elteltével először lépett fel az Egyesült Államokban Leonard Cohen: a kanadai folkénekes és költő több mint három órát játszott a New York-i Beacon Theatre-ban - írta az MTI. A koncerten elhangzott valamennyi fontos dala, köztük a Bird on a Wire, a Suzanne, a So Long, Marianne és a Sisters of Mercy.

Az újjáépített színházban a teltházas koncert közönsége óriási ünneplésben részesítette az idén 75 éves Cohent, aki a kétrészes koncertet hat ráadással toldotta meg. A már említett dalokon kívül csütörtökön este elénekelte például a First We Take Manhattant, a Hallelujah-t, a Chelsea Hotelt, az American Idolt és a különösen nagy ovációval fogadott Anthemet.

A helyszíni beszámolók szerint Cohen hangja, ha lehet, még annál is mélyebb lett, mint amit korábban megszokhattak tőle, erejéből azonban nem veszített semmit. A mindig elegáns énekes előadásmódja most is szenvedélyes, de visszafogott volt, olykor letérdelt a mikrofon előtt. A koncerten hat zenészből álló zenekar kísérte az énekest.

Leonard Cohen, aki a múlt évben lett rock and roll halhatatlanja, a tavalyi kanadai, európai és ausztráliai turnéja után idén áprilistól észak-amerikai koncertsorozatra indul, amelynek során mintegy harminc alkalommal lép színpadra. Az ünnepi év eseménye lesz, hogy március végén, öt év kihagyás után megjelenik új koncertlemeze és DVD-je Live in London címmel.