Az amerikai Louisiana állam rendőrsége letartóztatott egy 51 éves nőt, aki állítólag elcserélt két kisgyermeket egy kakaduért és 175 dollár készpénzért. A kamionsofőrként dolgozó Donna Greenwell nem saját gyerekeit, hanem gondjára bízott gyerekeket cserélt el az egzotikus madárért.

Greenwell több héttel korábban egy haszonállat kereskedőnél talált egy szórólapot, melyen egy kakadut hirdettek eladásra 1500 dolláért (355 ezer forint). A nő azonnal felhívta a madarat árusító házaspárt, hogy megvenné a kakadut, de amikor kiderült, hogy a párnak nincsen gyereke, felajánlotta a gondjaira bízott négy- és ötéves gyerekeket, és meg is kötötték az üzletet. A gyerekeket már másnap leszállította Greenwell a Romero házaspárnak.

A gyerekeket, akikkel a házaspár láthatóan jól bánt, állami gondozásba vették. A nőt és Romeróékat is emberrablással vádolják. A házaspár ötezer dolláros óvadék ellenében szabadlábon védekezhet, míg a hosszú bűnlajstrommal rendelkező Greenwell óvadékát százezer dollárban határozták meg. A rendőrség közlése szerint a gyerekeket egy évvel korábban bízta a nőre "komoly gondokkal küzdő" anyjuk egy kis időre, ami azonban jó hosszúra nyúlt. (FH)