A U2 meglepetés koncertet adott szombaton a BBC londoni székházának tetején - adta hírül a Független Hírügynökség. Több ezer ember hallgatta az utcáról az ír együttest, amelynek hétfőn jelenik meg "No Line on the Horizon" című tizenkettedik albuma. A U2 a BBC Radio 1 vendége volt napközben, és az internetes fórumokon villámgyorsan terjedt a hír a készülő koncertről, amely végül 20 perces volt. A négy fiú négy számot adott elő az új albumról. "Ez egy nagy megtiszteltetés. Most először játszottuk nyilvánosan ezeket a számokat, és reméljük, hogy nem toltuk el" - mondta a végén Bono, az énekes az ötezer fősre becsült tömegnek, amely a koncert idején táncolt, énekelt, tapsolt.

Helyszíni beszámolók szerint rengetegen siettek ki a kocsmákból, üzletekből, amikor meghallották az utcákat betöltő zenét. A rendőrség is készséges volt, mert elterelték a forgalmat a környékről. A tetőkoncertet élőben adta a brit közszolgálati média kettes rádiócsatornáján, a neves lemezlovas, Chris Evans.

A U2 rögtönzött előadása felidézte a Beatles 1969-es produkcióját. Utolsónak minősíthető koncertjüket az Apple stúdió tetején adta Beatles, 1969 januárjában. Annak anyaga jelent meg a Let It Be című albumon. Utolsó közös albumukat, az Abbey Roadot pedig ugyanabban az évben rögzítették.

A U2 szombaton bejelentette, hogy év végi turnéra készülnek, amelynek jegyeit igyekeznek a világgazdasági válság miatt olcsón adni. Bono hozzátette: "nagyon drága jegyeket is eladunk majd, mert a gazdagoknak is van lelkük."