Állandóan újrahasznosít egy születésnapi üdvözlőlapot két fivér az Egyesült Államokban: 1973 óta küldözgetik egymásnak oda-vissza, de mindig hozzáírva. A fivérek ifjabbika immár 62 éves, bátyja 68. Az öcs a világ legfukarabb emberének mondja testvérét, és 36 éve is ez volt róla a véleménye. Hogy ne hazudtolja meg öccsét, a báty kezdte a lap újrahasznosítását, azaz visszaküldését.

A lap már megsárgult, "cellux" tarja össze, miközben Boulder és Colorado Springs között ingázik. Januárban Dan Culberson kapja meg - ő az idősebb, márciusban pedig Darryl. Így rá hárul a nagyobb gond: neki tíz hónapig kell őriznie. Egy alkalommal azt hitte, elvesztette. "Borzalmas volt! Tényleg nagyon feldúlt voltam!" - mondta a sajtónak.

Egyébként nem a Culberson fivérek a rekorderek a kategóriában. Egy másik fivérpár - ugyancsak amerikaiak - 2006-ban már 42 éve küldözgette egymásnak ugyanazt a születésnapi üdvözlőlapot. Akkor 63 és 65 esztendősek voltak. Az ő lapjuk többrétegű lett, mert amikor betelt, mindig ráragasztottak egy új papírréteget. Az évtizedek során csak egyszer adódott nehéz időszak: 1998-ban egyikük nem írt a címzésre házszámot, és már azt hitték a fivérek, hogy elkallódott a lap. Szerencséjükre és nagy megkönnyebbülésükre visszavitte a posta - bár tíz nap múltán - a feladónak. A báty örömében személyesen kézbesítette öccsének öröklapjukat.(MTI)