A Guinness Rekordok Könyve a világ legmocskosabb szájú videójátékának választotta a kritikusok által jól fogadott "House of the Dead: Overkill" című videojátékot - közölte a Guiness szóvivője hétfőn. Ez a kategóriát már alkalmazták filmek, televíziós műsorok és filmek esetében, de ez az első alkalom, hogy egy videojáték is megkapta ezt a kétes elismerést. A Nintendo Wii konzolokra készített játékban 189 alkalommal hangzik el az angol "Fuck" kifejezés, ami a párbeszédes részek három százalékát teszi ki. A Headstrong Games zombis-lövöldözős játéka a hetvenes években népszerű B-kategóriás horrorfilmek, az úgynevezett "grindhouse-filmek" hangulatát célozta meg, a kritikusok szerint sikerrel. A Gamespot nevű játékszaklap tízből nyolc pontot adott a játéknak, amelynek "minden részében érződik a "grindhouse" téma, a nevetséges történettől kezdve a kiválasztott régi zenékig".

A játék írója elmondta, hogy készítők a grindhouse filmekben mértéktelenül alkalmazott káromkodások kiparodizálását célozták meg, és ezzel a mostani elismeréssel látható, hogy "nemcsak felnőttünk a kihíváshoz, hanem túl is szárnyaltuk azt".

A Guinness szóvivőjének elmondása szerint a legmocskosabb szájú film díját az Oscar-díjas Martin Scorsese 1995-ös alkotása a "Casino" mondhatja magáénak, amelyben 422 alkalommal lehet hallani a "fuck" kifejezést, azaz átlagosan 2,4-szer percenként - írta a Független Hírügynökség.