Egy 25 éves transzszexuális spanyol ikreket vár, miután mesterséges megtermékenyítést alkalmaztak nála - írta a helyi sajtó vasárnap. Nőnek született, de gyermekeit már férfiként hozza világra, legalábbis papíron - erre még nem volt példa Spanyolországban. A Pronto magazinnak beszélt először Ruben Noe Coronado Jimenez, más néven Estefania hat és fél hetes terhességéről. Korábban kezelésnek vetette magát alá, hogy újrainduljon a peteérése. A blogjában közzétett fényképeken az látszik, hogy kopasz és szakálla van.

Coronado csak azért tartotta meg női státuszát, hogy mesterséges megtermékenyítésnek vethesse alá magát. De még ebben a hónapban kérelmezi neme férfivá változtatását a hivatalos szervektől. Ha minden jól megy, a gyermekeit tehát már férfiként hozza világra szeptemberben, úgy tervezi: császármetszéssel.

Egy tavaly hatályba lépett spanyol törvény lehetővé teszi a nemi státusz megváltoztatását azok számára, akik "szexuális identitászavarban" szenvednek és hormonkezelésen esnek át, a kevéssé visszafordítható műtéti beavatkozás azonban nem feltétel. Szintén erre alapozva szülhette meg kislányát tavaly Thomas Beatie, a szintén nőből lett férfi Amerikában, aki már második gyerekét várj.