horoszkóp

Anyja harisnyájába született egy baba

nef
2009.03.28. 08:15

A szó szoros értelmében kipottyant a kismama hasából egy baba a moszkvai metróban, de az asszonyon szerencsére harisnyanadrág volt, s mindketten jól vannak - írta az MTI. A 39 éves Marina Bugajeva akkor lett rosszul, amikor a szerelvény már elhagyta az állomást, és a következőhöz közeledett. A pár perc alatt, amíg a vonat beért az Altufjevo megállóba, elment a magzatvíz, és világra pottyant egy kisfiú.

A szerelvény vezetője jelezte az állomásnak, hogy rosszul lett egy kismama, így a biztonsági őrök már várták, és kihívták a mentőket is. A vagonhoz rohanva azt látták, hogy kicsit roskadozva kilép a kismama, s azt hallották, hogy a lába között, a harisnyanadrágban már sír az újszülött. Az édesanyát először a földre ültették, majd kiszabadítva törölközőkbe és egy meleg dzsekibe takargatták a csecsemőt. Hamarosan megérkezett egy orvos is, aki elvágta a köldökzsinórt.

Marinának a mentők megérkezéséig még volt ideje megvitatni az őt körülvevő biztonsági őrökkel a gyerek nevének kérdését is. Később a kórházban elmondta: az újszülött már a harmadik fia, s az orvosok úgy vélték, még több hete van a szülésig, ezért mert egyedül elindulni. A kisfiú súlya 3500 gramm, termete 51 centiméter, s a biztonságiak javaslatára a Nyikita nevet kapta.