Turistaosztályon repül ezentúl Vilmos herceg, a brit trón várományosa, tekintettel a majdani alattvalóit sanyargató súlyos gazdasági bajokra. A The Sunday Telegraph - a legnagyobb vasárnapi brit konzervatív lap - értesülése szerint Vilmos különösebb hírverés nélkül utasította stábjának tagjait, hogy utazásait menetrendszerű járatok normál utasfülkéibe szervezzék.

A 26 éves herceg - Károly trónörökös és a néhai Diana hercegnő elsőszülött fia - a lap bennfentes forrásai szerint már e hónap elején is a British Airways légitársaság Londonból Genfbe tartó menetrendszerű járatának turistaosztályán repült, amikor barátnőjével, Kate Middletonnal svájci sívakációra utazott. A járaton természetesen jelen voltak a biztonságiak is, de az egész út "nagyon feltűnésmentes" volt, és az utasok közül sokan nem is vették észre, hogy ki ül közöttük. A The Sunday Telegraph forrása szerint Vilmos "egyébként is utálja", ha nagy a felhajtás, amikor utazik. A herceg sokkal pihentetőbbnek találta a turistaosztályt, mint "a gép elejét", ahol a személyzet "általában idegesen forgolódik körülötte".

Vilmos most először repült a hivatalos angol megjelöléssel "gazdaságosnak" (economy class), a zsúfolt karámokra utaló, "népi" szóhasználatban "szarvasmarhaosztálynak" (cattle class) nevezett hátsó traktusban. (MTI)