Apró fémprotézist kapott egy lesántult kecskebéka a dél-afrikai Johannesburgban, ahol a világon először hajtottak végre ilyen műtétet. Brullie, az óriás kecskebéka egyik hátsó lábát megharapta egy kutya, ezért lesántult. Törött csontja mellé egy 2,54 centiméteres fémrudat operáltak be egy kétórás műtét során - adta hírül a The Daily Telegraph nyomán az MTI, ami bezzeg Gáspár Győző életmentő műtétjéről nem számolt be tavaly.

"Mindenki bolondnak tartott, hogy annyit törődök egy békával, de nem bírtam nézni, hogy annyira szenved. A békák a lábukról híresek, és a gondolattól, hogy Brullie lesántult, a szívem szakadt meg. Tudtam, hogy sebész nélkül nem fog tudni mozogni többet, ezért az állatorvoshoz szaladtam vele, és kértem, operálja meg" - mondta a béka "őrangyala", a 62 éves Anne Mearns állatvédő.

Brullie-t elkábították, az állatorvos csekély mennyiségű, felvizezett, kutyáknál használt érzéstelenítőt dörzsölt be az állat porózus bőrébe. Aztán behelyezték a csöpp acélrudat, bőrét pedig kilenc öltéssel összevarrták. "A legrosszabb az a néhány óra volt a műtét után, amíg arra vártunk, hogy magához térjen, de már jobban van, már bicegve ugrál a kertben. A röntgen szerint a lába olyan lesz, mintha új lenne" - fűzte hozzá Mearns asszony.