A cornwalli rendőrök mentettek meg egy 87 éves nőt egy esetleges végzetes balesettől, elszabadult ugyanis elektromos kerekesszéke - írta az MTI.

A délnyugat angliai Perranporthban lakó Eileen Bishop férjével a templomba tartott, amikor ahogy párja mondta, "eltűnt a radarképernyőről." A riasztott rendőrök nyolc kilométerre a házaspár házától, egy közúton találtak rá a száguldozó asszonyra. Férje elmondta, hogy éppen beállították háromnegyedre a jármű gyorsaságát, amikor az teljes sebességgel kilőtt, és faképnél hagyta őt. "Hiába kiabáltam utána, az asszony egy kicsit süket. Utána sem tudtam szaladni, mivel már háromszor volt bypass-műtétem" - magyarázta.

Miután hiába keresték a szomszédokkal az asszonyt, a rendőrséget riasztották. A rendőrök úgy bukkantak a nyomára, hogy egy motoros riasztotta őket, mondván egy kisjárgány cikázik a főúton. Bishop asszony nem igazán emlékszik arra, hogy történt az eset. "Elvesztettem őt. Az igazat megvallva, félig aludtam" - idézte őt a The Daily Telegraph honlapja. Egy rendőrtiszt segített neki hazatalálni, a visszavezető út azonban egy órán át tartott, mert akkor már a jármű a normális tempóban működött.