Pénteken mutatják be a fiatal lányokat 2006 óta lázba hozó Hannah Montana-tévésorozat filmváltozatát az amerikai és kanadai mozikban - adta hírül az MTI. A premier végleg a tinisztárok közé emeli az alig 16 éves Miley Cyrust, aki nappal a normális tizenévesként élő, éjszaka viszont popsztárrá váló lányt alakítja a vásznon.

A Hannah Montana: The Movie péntektől az észak-amerikai földrész mozijaiban pereg, júniusban jut el Európába. A máris rendkívül jövedelmező sorozat számos zenealbumot ihletett, a témáira rendezett koncertek teltházakat vonzanak - vagyis inkább csarnokokat, mivel nem egyszer a 30 ezret is eléri a nézők száma. A siker a forgatás idején csak 15, ma 16 éves főszereplőt máris beemelte a tizenéves milliomosok közé, akik között olyan fiatalok szerepeltek eddig, mint például a Harry Pottert megtestesítő Daniel Radcliffe.

Miley Cyrus neve a filmben Miley Stewart, és a filmbeli édesapját saját édesapja, Billy Ray Cyrus alakítja. A Hannah Montana rendezője, Peter Chelson a fiatal színésznőt egyenesen Cherhez és Barbra Streisandhoz hasonlítja. Miley Cyrus első mozija, egy filmre vett koncert 2008 februárjában három nap alatt 31 millió dolláros bevételt hozott. Az új film várható sikere ellenére a fiatal lány nem gondol további nagyfilmre, de a tévésorozatot még egy negyedik szezonban is folytatni szeretné.