horoszkóp

100 Guinness-rekordot tart a New York-i férfi

2009.04.16. 17:20

Legújabb sikeres teljesítményével egy New York-i férfi lett a rekordok rekordere: Ashrita Furman már kereken 100 érvényes Guinness-világrekordot tart, hasonló teljesítményre még nem volt példa a rekordok történetében, írja az MTI.
Az 54 éves vállalkozó, aki a civil életben egy queensi reformház üzletvezetője, harminc évvel ezelőtt 27 ezer terpeszugrással írta be magát a rekordok könyvébe, legutóbbi csúcsteljesítménye pedig egy költemény 111 nyelven való felolvasásának megszervezése volt. A verset többek közt svájci német nyelvjárásban, rétorománul és a Dél-Tirolban honos ladin nyelven is felolvasták. A rekordkísérlethez Furman több mint száz, megfelelő nyelvtudással rendelkező New York-i barátját nyerte meg. A poliglott csapat a hongkongi International Social Service nevű szervezettől vette át a rekordot, az ázsiai csoport 79 nyelvvel tartotta a csúcsot.
Ashrita Furman Sri Chinmoy bengáli származású spirituális író Precious című versét választotta ki a felolvasásra, az író egyébiránt atlétaként szintén több Guinness-rekordot tudhatott magáénak.