Augusztus 31-én Budapesten ad koncertet Leonard Cohen. Az idén már 75. életévét betöltő kanadai költő, író, énekes és dalszövegíró most először lép fel Magyarországon. Leonard Cohent a Papp László Budapest Sportarénában hallgathatja meg a magyar közönség a nyár utolsó napján - adta hírül pénteken a koncertet szervező ShowTime Budapest.

Leonard Norman Cohen több mint 40 éves zenei pályafutása alatt olyan albumokat jelentetett meg, mint a Songs of Leonard Cohen(1967), Songs of Love and Hate(1970), vagy az I'm Your Man(1990) és a 2004-es Dear Heather, amelyeket a könnyűzene klasszikusaiként tartanak számon.

Zenéje jelentős hatás gyakorolt más énekesekre, dalszövegírókra; műveiből több, mint ezer feldolgozást rögzítettek különböző előadók. Számos dalát énekelték magyarul is: Kern András 1998-ban egy teljes Leonard Cohen lemezt adott ki - Engem vársz - címmel. 2003-ban - A vendégek - címmel jelent meg egy feldolgozáslemez több zenész, köztük Zorán, a Kispál és a Borz, Müller Péter Sziámi közreműködésével. A talán legismertebb magyar Cohen-feldolgozás, Zorán "Volt egy tánc" című dala nem fordítás, Dusán saját szöveget írt Cohen zenéjére - írta a Független Hírügynökség.