Az In Bruges sztárja a brit OK! magazinnak nyitkozott arról, hogy James nevű, idegrendszeri rendellenességgel született fia nagyon sokat segített neki a talpon maradásban, írja a celebitchy. "Nem tudom mi lenne velem nélküle. Óriási szerepe volt benne, hogy beláttam, gyökeresen változtanom kell az életemen" - hozzátette, hogy addig csak a partizás, piálás, drogok érdekelték, folyton a Playboy villába járt tivornyázni, ám a nyuszik nem sem bizonyultak elégnek, hogy boldoggá tegyék. A színész 2005-ben ment rehabra, azóta józan és tiszta, mégis identitásbeli problémái voltak, mikor kikerült.

"A jószerencse hátulütője a magány, sose gondoltam volna. Összetört a szívem és mélységesen szomorú voltam. Itt van ez a sok csodálatos dolog az életemben és mégis ilyen állapotba kerültem."

Farrell most nemcsak tiszta, hanem szingli is, néhány hónapja szakított Emma Forrest írónővel és habár a pletykalapok összehozták egy rövid időre Keira Knightley-vel a románcból aligha lett valami. Állítólag ennek oka, hogy Farrell egy időre cölibátust fogadott, hogy helyrejöjjön önmagával.