Kedden szabadon engedték Nadja Benaissa német énekesnőt, a No Angels lánybanda tagját, akit tíz napja vettek őrizetbe annak gyanújával, hogy védekezés nélkül létesített szexuális kapcsolatot több partnerrel, noha tudta magáról, hogy HIV-fertőzött. A 26 éves énekesnőt meghatározott feltételekkel helyezték szabadlábra, de ezek mibenlétéről semmit sem közölt a darmstadti bíróság. Az énekesnőt egy frankfurti lokálban való fellépése előtt tartóztatták le.

Benaissát 6 hónaptól 10 évig terjedő börtönnel sújthatják, ha bűnösnek találják. A hatóságok azzal gyanúsítják az énekesnőt, hogy 2004 és 2006 között három férfival létesített szexuális kapcsolatot anélkül, hogy előzetesen tájékoztatta volna őket fertőző betegségéről. Az egyik férfi - talán ennek következtében - később szintén HIV-pozitívnak bizonyult. Benaissa ügyvédje szerint az énekesnőt megilleti az ártatlanság vélelme, és megjegyezte, még nem bizonyosodott be, hogy partnerei bármelyikét is a popsztár fertőzte volna meg. A német AIDS Segély túlzottnak ítélte Benaissa letartóztatását és az annak adott nagy sajtónyilvánosságot; a segélyszervezet szerint a nő partnerei is felelősek az ügyben. A szervezet "modern boszorkányüldözéssel" vádolta a darmstadti ügyészséget, amiért nyilvánosságra hozta a fiatal nő HIV-fertőzöttségét.

Benaissa 2000-ben csatlakozott a No Angels nevű együtteshez, amelynek több mint ötmillió lemezét adták el, mielőtt 2003-ban feloszlottak. Benaissa 2007-ben három új taggal újraalakította az együttest, és tavaly ők képviselték Németországot az Eurovíziós Dalversenyen. (MTI)