Audrey Tautou főszereplésével film készült a Chanel divatház alapítójával, amelynek plakátján a színésznő a divattervező jellegzetes pózában, cigarettázva látható. A posztert levetették a metrókban, mert dohányzásra buzdítónak érzik.

Audrey Tautou főszereplésével film készült a Chanel divatház alapítójáról, amelynek plakátján a színésznő a divattervező jellegzetes pózában, cigarettázva látható. A párizsi metrókat és buszokat közlekedtető Metrobus illetékesei azonban nem hajlandóak kitenni járműveiken és a megállókban a filmplakátot, mert úgy érzik, dohányzásra buzdíthat - írja a Telegraph. "A dohányzás tiltott a járatainkon, és nem látjuk okát, hogy még reklámozzuk is egy filmposzteren" - indokolta a cég szóvivője döntésüket. A cég ezért egy másik, Tautout és a film férfi főszereplőjét ábrázoló plakátverzióval cseréltette le a selyempizsamás-cigarettázós szexi Chanelt.

Coco Chanelra az erős dohányos jelző is kevés, napi 50 szálat szívott, és szinte nem is maradt fenn róla olyan fotó, melyen cigaretta nélkül látható, ennek ellenére 87 évet élt meg. A Metrobus döntését a franciák jó része túllihegettnek érzi, a francia egészségügyi minisztert is beleértve.