Huszonhárom éven át kötögették az angliai Mersham délutáni klubjának tagjai falujuk élethű makettjét: az általános iskola, a templom, a pubok, a helyi bolt, a krikettező lakosok és a buszállomáson dohányzó fiatalok mind-mind színes gyapjúfonálból készültek. A virágos kertekkel övezett épületek feliratait hímzéssel vitték fel a szorgos kezek, az utakra autókat horgoltak, hogy pontosan elkapják a település mindennapjait.

A mostanra 100 darabból álló makettet már nehéz mozdítani, elvinni a különböző kiállításokra, ezért a jövő hónapban az egészet bemutatják a helybélieknek, akik kiválasztják és megvásárolhatják kedvenc tárgyukat. Az eladásból származó bevételt jótékonysági célra fordítják. Az elmúlt években a kenti falucska makettjének bemutatásával 10 ezer fontnyi (3,2 millió forint) adományt gyűjtöttek össze.

Az angol néplélek a jelek szerint vonzódik a használati tárgyak kötött modelljeihez, 2007-ben Lauren Porter iparművészeti hallgató egy F355-ös Ferrari életnagyságú modelljét készítette el fonálból: