Meghátrálására kényszerítette az egyik üzletláncot a Busts 4 Justice (Mellek az Igazságért) nevű brit szervezet, amely az ellen tiltakozott, hogy az extra méretű melltartók drágábbak a kisebbekhez képest - írta a Független Hírügynökség az AFP nyomán. A melltartóháború tavaly nyáron kezdődött Nagy-Britanniában.

A Busts 4 Justice azt kifogásolta, hogy az extra nagyméretű melltartók drágábbak a kisebbeknél a Marks and Spencer (M&S) üzleteiben. Melltartóként két fontról, vagyis nagyjából 630 forintról van szó. A szervezet online petícióját 13 ezren írták alá az extra méretű melltartók magasabb árai ellen tiltakozva. Az áruház állítása szerint az extra méretű keblekkel bíró nők örömmel fizetik ki a csekély felárat, amely abból fakad, hogy több alapanyag kell a DD-s méretűnél is nagyobb melltartókhoz.

A szervezet azonban azzal érvelt, hogy más ruhák esetében nincs ilyen árkülönbség, a nagyobb is ugyanannyiba kerül, mint a kisebb, és követelte a melltartók egyen árazását. "A keblek nagysága nem olyasmi, amiről az ember tehet. Nekem nagy melltartó kell, és ezért többet fizethetek. Nadrágból ugyanakkor a kicsi a jó, mégsem kapok árkedvezményt" - panaszkodott az egyik érintett. A kampányt a Facebook közösségi oldalon a 26 éves Beckie Williams kezdte azzal a felütéssel, hogy "égbekiáltó diszkrimináció", amit az áruház művel. Neki 30G-s méretű melltartó kell. A hölgy Marks and Spencer részvényt is vett, hogy a cég közgyűlésén majd felszólaljon a résztulajdonosi jogával élve. A melltartó háborúban végül az M&S kapitulált. " Május 9-étől, szombattól mindegy milyen méretű melltartót vásárolnak vevőink, mert nem lesz felár, és a minőség sem változik. "- közölte a Marks and Spencer szóvivője pénteken.