Kiefer Sutherland tagadja, hogy bármilyen bűnt követett volna el, amikor Brooke Shields színésznő állítólagos védelmében lefejelte Jack McCollough divattervezőt, Shields pedig - bár először azt állította, nem történt semmi, ami miatt védelemre szorult volna -, időközben rájött, hogy na jó, kicsit végül is tényleg – írja a FemaleFirst.

A 24 Jack Bauerje múlt hétfőn, a MET divat-gálaestjén fejelte le a Proenza Schouler tervezőjét, akinek állítólag három helyen is eltört az orra, és várhatóan plasztikai műtéttel kell rendbehozni. Sutherland azt állította, ő Brooke Shields védelmében cselekedett, akit McCollouth majdnem fellökött. Bár Shields az esemény után azt állította, semmi olyan nem történt, amiért védelemre lett volna szüksége, azóta sajtósa hivatalos nyilatkozatban fogalmazta meg: „A partin Jack McCollough összeütközött Ms. Shieldsszel, Kiefer Sutherland pedig aggódott érte. Kiefer mindig figyelmes úriemberként viselkedik a társaságában lévőkkel. Mind ő, mind Jack Ms. Shields közeli barátai, ezért Ms. Shieldset nagyon bántja ez a szerencsétlenül alakult helyzet. Az esemény óta több nyilatkozat is megjelent Ms. Shieldsre hivatkozva, ezek azonban vagy nem igazak, vagy nem hagytuk jóvá őket, és nyilvánvalóan olyanoktól származnak, akik nem is voltak jelen, vagy csak a saját elképzeléseiket tükrözik”.

Shields észlelésének jóbaráti megváltozása állhat összefüggésben azzal, hogy ha Sutherlandet - aki ellen már vádat emeltek - elítélik az ügyben, akkor egy előző, még érvényben lévő próbaideje miatt akár egy évet is kaphat.