A szétesett énekes állítólag bőrrákban szenved, ám orvosai össze tudják kaparni a koncertsorozatig, írja a The Sun. Az 50 éves énekesnél állítólag az elmúlt néhány hétben fedezték fel a betegséget. Az orvosok foltokban találtak rákos sejteket a felsőtestén, valamint arra hajlamosakat fedeztek fel az arcán. „Michael felsőteste egészen biztosan rákos, de az arcán is találtak olyan sejteket, amelyek hajlamosak az elváltozásra. Először nagyon aggódott, de az orvosok biztosították róla, hogy kezelhető, és fel fog épülni. Nagyon várja a koncertsorozatot, szeretné elkápráztatni a rajongóit. Azt mondta, ragaszkodik a kezeléshez, bármi legyen is az, muszáj rendbe jönnie a koncertekig" - nyilatkozta egy nevét nem vállaló forrás a lapnak.

Mitől fehér Jackson?

Jackson bőréről már eddig is mindenféle hírek terjedtek, rajongói a vitiligo nevű betegséggel magyarázták már-már világító fehérségét. „Visszatér, és akkor véget vet ennek a sok szóbeszédnek, amit az egészségi állapotáról állítanak. Azt hiszem, már megválaszolta a kérdéseket. Visszatért a régi önmagához, jól van, nem is lehetne remekebb formában. Azért csak most jelentette be a nagy visszatérést, mert eddig a gyerekeinek szentelte az életét. Minden az ő ötlete volt, mert hiányoztak neki a rajongói, ahogyan ő is nekik" - nyilatkozta Dr. Tohme, Jackson menedzsere.

A koncert támogatója, az AEG Live International úgy tudja, hogy az énekes már részt vett egy egészségügyi ellenőrzésen, ahol minden rendben volt. A cég ügyvezetője, Rob Hallett szerint „fittebb, mint én valaha is leszek."