Szerelemföldnek nevezik Kína első szex szabadidő-parkját, amit az ázsiai ország dél-nyugati részén fekvő Csonking városában nyílik októberben - közölte a BBC szombaton. A hivatalos megfogalmazás szerint a Szerelemföld park a szexuális nevelés, illetve a látogatók szexuális kultúrájának javítását szolgálja majd, bár egyelőre nem tudni, hogy milyen vonatkozásban. A parkban a látogatók a biztonságos szexről és a szex különféle technikáiról is tanulhatnak. A BBC tudósítása szerint látható lesz egy hatalmas forgó szobor is egy csaknem meztelen nő alsótestéről.

"A szex tabutéma Kínában, de az emberek szeretnének hozzáférni több információhoz" - mondta a China Daily nevű angol nyelvű kínai, állami újságnak a park igazgatója, aki hozzátette: "a közjó érdekében készül a park, és úgy vélem, az emberek többsége támogatja az ötletet, amelyre figyelni kell, és nem közönséges, trágár módon."

Az ötlet azután támadt, hogy a kínai park igazgatója megnézte a dél-koreai Csejuban lévő Love Land nevű szexuális oktatóparkot. Természetesen a fogadtatás vegyes, bírálói szerint bármit is állítanak a park kitalálói, az ötlet akkori is vulgáris, mert a kínai emberek érettek arra, hogy nyíltan beszéljenek a szexről. "Ezek a dolgok sajnos túlságosan is előtérben vannak" - mondta a China Daily-nek egy csonkingi rendőrnő, aki hozzátette: "én kényelmetlenül érezném magam, amikor mások jelenlétében néznék ilyen dolgokat". (FH)

Tegyük hozzá, a koreai Love Land azért elég vicces, lehet, hogy szexuális felvilágosításhoz a virágok és méhecskék-sztori informatívabb: