Nem igazán bréking, hisz senkit se lep meg igazán, hogy bekerült a Britain's Got Talent mezőnyébe a skót munkanélküliből lett internetszenzáció, Susan Boyle - derült ki a brit ITV szombat esti műsorából. A Britain's Got Talent meghallgatásai a szombati adásban értek véget, a háromtagú zsűri ekkor megnevezte azt a 40 produkciót, amelyek a vasárnapi - május 24. - elődöntőben versenyeznek majd egymással. Ekkor énekel majd újra Susan Boyle is.

A 47 éves vidéki asszony produkcióját, amelyben a Nyomorultak című musical egyik dalát adja elő, több mint 60 millióan nézték meg április eleje óta a YouTube nevű videomegosztó internetes oldalon. Még hollywoodi sztárok - köztük Demi Moore és férje Ashton Kutcher - is a rajongójává váltak, azóta egymásnak adják a talk-showk, és Homer Simpson is példaképének nevezte.

A tehetségkutató főnyereménye egyébként az, hogy a nyertes II. Erzsébet brit uralkodó előtt léphet fel és kap 100 ezer brit fontot (csaknem 32 millió forint) is. A tehetségkutató döntőjét jövő szombaton - május 30-án - rendezik meg. Susan Boyle egyébként korábban azt mondta, hogy sosem csókolták meg, és hogy reméli, talán a műsorban aratott sikere magánéletében is változást hoz. Az asszony a skóciai Blackburn-ben él, nem messze Edinburgh-tól, Pebbles (Kavics) nevű macskájával. (FH)