Ingyen mellnagyobbítással csábít nővéreket egy cseh klinika

2009.05.25. 13:27

Egy emberhiánnyal küzdő cseh klinika plasztikai műtéteket ajánlott fel bónuszként a hozzájuk dolgozni jelentkező embereknek - jelentette a Független Hírügynökség a francia AFP nyomán. A hivatalos adatok szerint a cseh egészségügynek nagyjából hatezer nővérre lenne szüksége."Az akció sikeres volt" - közölte a prágai Iscare klinika vezetője az AFP-nek nyilatkozva.

Jiri Schweitzer elmondása szerint az intézmény már újra teljes létszámmal működik, és több jelentkezőt is el kellett küldeniük. A magánklinika vállalta, hogy azok a nővérek, orvosok és titkárnők, akik három évre szerződnek hozzájuk, vagy ennyivel hosszabbítanak, választhatnak maguknak egy plasztikai műtétet, amelyet ingyen elvégez rajtuk a kórház. Egy, már négy éve ott dolgozó 31 éves nővér elmondta, hogy mivel volt már egy mellnagyobbító műtéte, a zsírleszívást választotta.

A nővérek között egyébként a mellplasztika számít a legnépszerűbb választásnak - írta az AFP. A prágai klinikán egy mellnagyobbító műtétért 75 ezer koronát (790 ezer forint) kell fizetni, azaz egy nővér havi fizetésének majdnem háromszorosát. A jelenleg kilencvenezer nővért foglalkoztató cseh egészségügynek nagyjából hatezer nővérre lenne még szüksége, miután sokan Nyugat-Európába utaztak a magasabb fizetések miatt.