Szakított 22 éves barátja azzal a 18 éves modellel, akit múlt hónapban hoztak hírbe a 72 éves olasz miniszterelnökkel – írja a Daily Mail. Gino Flaminio azzal indokolta döntését, hogy barátnője, Noemi Letizia „túl sok időt töltött Berlusconival”. A srác szerint az sem igaz, amit a politikus állít, miszerint ő a család régi barátjaként ismerte meg Letiziát: valójában pár fotó láttán, teljesen ismeretlenül hívta fel a lányt.

A botrány egy hónapja pattant ki, amikor kiderült, hogy az olasz politikus részt vett a lány születésnapi partiján és egy gyémánt-arany nyaklánccal ajándékozta meg. Az expasi szerint Berlusconi és barátnője viszonya tavaly októberben kezdődött, amikor a politikus hívogatni kezdte a barátnőjét, és atyáskodó kérdésekkel próbált megismerkedni vele: az iskoláról, szüleiről, szórakozási szokásairól faggatta. A politikus állítólag egy barátján keresztül jutott a lány modellportfoliós fotóihoz, amelyek ennyire felkeltették az érdeklődését. A fiú végül akkor szakított Letiziával, amikor a lány - aki egyébként "naiv, ártatlan kislány volt" - bejelentette, a Szilvesztert Berlusconi szardíniai villájában tölti. Letiziát ezután hiába hívogatta, nem vette fel a telefont, majd Berlusconi különgépével érkezett haza, és „már nem az volt, akinek megismertem. Világos volt, hogy nincs többé közös jövőnk; olyan volt, mintha Britney Spears a sarki hentessel randizna”.

Az olasz miniszterelnök továbbra is fenntartja, hogy a modellhez fűződő viszonyában „nem volt semmi negatív”, és megígérte, hogy a parlament előtt fog számot adni róla, bár azt nem mondta, mikor. Noemi Letizia édesapja ugyanakkor tegnap kijelentette, hogy Berlusconit 1990 óta ismeri személyesen, és 2001 óta baráti kapcsolatban állnak, és ő maga mutatta be akkor tízéves lányát a miniszterelnöknek. Berlusconi 52 éves neje, Veronica Lario mindenesetre benyújtotta a válókeresetet, arra hivatkozva, nem tud többé olyan férfival élni, aki "fiatal lányok után koslat".