Sharon Stone ismét különös világképről tett tanúbizonyságot, amikor 1.5 millió dolláros (több mint 300 millió forintos) gázsiért bevallotta, fogalma sincs, mi az az Azerbajdzsán. A színésznő műsorvezetőként domborított Európa legdrágább luxusüdülőhelyének, a Mardan Palace-nek a megnyitóján Antalyában, de ennyiért sem tudta, hogyan kell kiejteni a szomszédos ország nevét.

Az egyébként állítólag 154-es IQ-val rendelkező színésznő agya különös kapcsolási rajz szerint működhet, mivel úgy gondolta, az általa kimondhatatlannak ítélt ismeretlen szó helyett az énekesnő Chaka Kan neve is éppúgy megteszi: "Azerbajdzsán? Mi az? Ezt én nem tudom kiejteni! Chaka Khan! Chaka Khan!" - kiabálta a súgógép előtt.

Azerbajdzsán valóban nem akkora ország, mint Kína, ez utóbbi létezéséről például már Stone is értesült, sőt tavaly az is kiderült, hogy még a kínai-tibeti konfliktusokról is hallott már. Vélhetően azért gondolta úgy tavaly, hogy Kína igenis megérdemelte a több millió áldozattal járó 2008-as földrengést. Bár később nem győzött bocsánatot kérni, nem biztos, hogy lelkiismereti okokból tette: az is ösztönzőleg hathatott rá, hogy a kínai kormány válaszul betiltotta a mozifilmjeit Kína és Hongkong területén, a Dior pedig kirúgta, amiért hülyeségeket beszél.