Stohl András nyerte meg a 2009-es Nemzeti Vágta jótékonysági sztárversenyét. A második Hajas László, a harmadik Pintér Tibor lett. Stohl, aki egyébként a gyakorlás során leesett a lóról, a rajtot nagyon rosszul vette, de ennek ellenére sikerült beérnie és megelőznie az eleinte elhúzó Hajast és Pintért. A mesterfodrász idén is esett, igaz csak a futam után.

Az idei versenyen Terecskei Rita, Oszter Alexandra, Pintér Tibor, Hajas László és Stohl András indult. A férfiak angol telivéreken indulnak, a nők a magyar lovakat választották a Szujó Zoltán által Forma 1-es kocsihoz hasonlított angol lovakkal szemben. A jótékonysági verseny győztese 100 ezer forintot, a többiek 50 ezer forintot kapnak fejenként, és ezt felajánlják egy az általuk választott szervezetnek. Stohl a Kapaszkodó Alapítványnak adta a díját, mely többek között lovasterápiával foglalkozik.

A tavalyi celebfutamon Sasvári Sándor és Hajas László küzdött a győzelemért, ami nem ment simán. Hajas leesett a lóról, és egy darabig Sasvárit hibáztatta az esésért, de végül belátta, ő is hibázott tavaly.