Négy hétre van szüksége a thaiföldi rendőrségnek ahhoz, hogy pontosan meg tudják mondani, miként vesztette életét David Carradine - közölte szombaton a bangkoki rendőrség. Az amerikai színészt - akinek holttestét szombaton szállítják az Egyesült Államokba - kedd reggel találták holtan a hotelszobájában.

A rendőrség gyanúja szerint a 72 éves színész egy félresikerült szexuális aktus közben hunyt el. Meztelen holttestét ugyanis a szobában lévő szekrény rácsaihoz kötözve találták, a testén lévő szíjak pedig nem csak a nyakát, hanem a nemi szervét is átfonták. Feltételezések szerint elképzelhető, hogy előbbi okozta a színész halálát. Egy bangkoki kórház szakértői jelenleg laboratóriumi vizsgálatokkal próbálják kideríteni, hogy a férfi állt-e valamilyen tudatmódosító szer hatása alatt, míg a thaiföldi rendőrség azt vizsgálja, hogy érintett-e más valaki is az ügyben.

"Három hétig tart a toxikológiai tesztek elvégzése" - mondta Somprasong Yenthaum ezredes, a nyomozás egyik illetékese, hozzátéve, hogy az eredmények ismeretében, azaz várhatóan négy hét múlva következtethetnek majd a halál okára. Mint mondta, a rendőrség kikérdezi a lehetséges szemtanúkat - elsősorban a szálloda alkalmazottait -, de kérdéseket tesznek fel azoknak a filmeseknek is, akik együtt dolgoztak az épp Thaiföldön forgató színésszel. (FH)