Az AllGood Entertainment szerdán fordult a szövetségi bírósághoz New Yorkban, azt állítva: az énekes menedzserével, Frank DiLeóval tavaly novemberben megállapodtak, hogy Michael Jackson és testvérei, a Jackson 5 többi tagja, valamint Janet Jackson részvételével koncertet szerveznek 2009 nyarára. A cég állítása szerint abban állapodtak meg, hogy a sztár a családegyesítő koncert előtt, és az azt követő három hónapban nem is léphet fel máshol. A Janet Jacksonnal kiegészülő ötös fogat a tervek szerint végül 2010 júliusában, a texasi Austinban lépne újra színpadra.
Az AEG Live, amely a júliusban kezdődő 50 londoni koncertet szervezte, korábban értelmetlennek nevezte az AllGood próbálkozását. A New Jersey-i cég azonban bírósági beadványában szerződésszegés, valamint csalás és a szerződések jogtalan ütköztetése miatt minimum 20 millió dollár (4 milliárd forint) jóvátételt és további 20 milliós büntetést követel.
Eltérő információk láttak napvilágot azt illetően, hogy az AllGood meg akarja-e akadályozni Jackson maratoni koncertsorozatát, amelynek három időpontját jövő év márciusára halasztották. A New Jersey-i céget képviselő ügyvéd az AP amerikai hírügynökségnek úgy fogalmazott, hogy az AllGood nem akarja töröltetni a londoni koncerteket, a Reuters szerint ugyanakkor a kereset kitér a brit fellépések megakadályozására. (MTI)