Ismét színpadra lépett pénteken Susan Boyle, aki először szerepelt azóta, hogy egy héttel ezelőtt elhagyta az egyik londoni klinikát. A 48 éves skót nőt kimerültség miatt öt napot töltött a pszichiátriai klinikán, miután a "Britain's Got Talent" - Csillag születik brit verziójában csak második helyen végzett.Boyle többedmagával a közép-angliai Birminghamben lépett fel annak a turnénak az első állomásaként, amelyben a "Britain's Got Talent" szereplői vesznek részt.

Susan Boyle pénteken két olyan dalt énekelt el, amelyekkel világsikert aratott a "Csillag születik"-ben - írta a Független Hírügynökség. Az egyik az "Álmodtam egy álmot" a Nyomorultakból, a másik az "Emlék" a Macskákból. Éneke már az előadás közben élénk tetszésnyilvánítást váltott ki a közönség soraiban, amikor pedig befejezte, a publikum sikoltozva tapsolt neki, Susan Boyle pedig csókokat dobált rajongóinak. Brit médiaértesülések szerint a Boyle nehezen birkózott meg "Csillag születik"-ben hirtelen jött népszerűséggel.

A "Britain's Got Talent" című műsor szóvivője korábban azt mondta, hogy az énekesnői karrierre vágyó asszony az elvesztett döntő után érzelmileg kimerült. A skót nőt, aki azt állította magáról, hogy még sohasem volt férfival, a bukmékerek biztos győztesnek gondolták, ám csak a második helyezést szerezte meg a tíztagú Diversity nevű tánccsapat mögött. "Már sokkal boldogabb, úgy tűnik, megtalálta önmagát. A dolgok tisztábbá váltak a számára, mert kezdi erősen hinni, hogy, igen, 'én valóban énekes leszek' " - nyilatkozta a nő testvére, Gerry Boyle a múlt vasárnap, amikor Boyle-t kiengedték a klinikáról.