Már több mint egymillió háromszázezren látták a darányi gólyákat. A madarak a helyi iskola kéményének tetején vannak, ahová egy webkamerát is felszereltek. Ezen keresztül élőben lehet nézni a gólyák családi életét. Voltak látogatók Amerikából, Japánból, Peruból is. Jövő szombaton gólyafesztivál is lesz az iskolában.

Chuck a gólyapapa, Ludmilla a gólyamama, három fiókájuk pedig Totyi, Tóbiás és Tekergő. Őket a rajongók nevezték el így, akik az interneten szavazhattak, végül tíz név közül választották ezt a hármat. A család életét folyamatosan, a nap 24 órájában bárki nyomon követheti az interneten. Fészkükhöz - amely a darányi általános iskola kéménynek tetején van - webkamerát szereltek, a kamera képét pedig a világhálóra továbbítják.

"A gólyacsalád ritkán van együtt. A környéken kevés a táplálék, ezért a gólyapapa és gólyamama szinte egész nap eleség után kutat, így gyakran egyedül vannak a fiókák. De érdekes látnivaló, amikor nagy siklókat hoznak a fészekbe, és a kicsik megeszik azokat" - mondta a Független Hírügynökségnek Heiszler József, a darányi általános iskola tanára. A gólyacsalád életét eddig több mint egymillió háromszázezren kísérték figyelemmel.