Az öreg punk Fred Dursték mellett a Smashing Pumpkinst is jól kiosztotta weboldalán, szerinte ez a két zenekar tehet a modern rock mélyrepüléséről: “ezek idióta gitáros gyilkosok, akik szar zenét csinálnak” – foglalta össze érdemeiket új albuma, a Preliminaries kapcsán. “A Smashing Pumpkinstól a …- mi az a másik, Fred Durstos banda? – szóval az ilyenekből tizenkettő egytucat, a rajongók meg istencsávóknak hiszik őket” – fejti ki, meg azt is, hogy ettől még az intellektuális rockzenét se csípi: “a legrosszabbak meg a rocksztárok, akik okosnak képzelik magukat, közben meg olyan kurva unalmasak”.

Tény, hogy ő valóban érdekes jelenség lehetett, amikor heroin- és minden egyéb-függőként önmagával vitatkozott arról, milyen kár, hogy nem elég hülye: "Emlékszem, az első kokain-partimon csak csináltam, amit mindenki más, miközben az énem egy része azt hajtogatta, hogy "ugyan már, nem megy ez neked, beállni, partizni, túl sok múlik az agyadon. Nem vagy ez a típus". Szóval volt ez a részem, ami kívülálló maradt. Tök ciki. Mennyire jó lehet kellően hülyének lenni, érted, tök hülyének és kísérletezőnek egyszerre".

A kutyafixált művész most vicces-kutyás interaktív klipet csinált az új lemez első, King of the Dogs című számához, amiből első hallásra úgy tűnik, kicsit talán túl sokat lógott a haver Tom Waitsszel, de nem baj, jól áll neki.