Testi sértés miatt bíróság elé állt Caroline monacói hercegnő férje; Ernst August herceg a németországi Hildesheim törvényszéke előtt jelent meg hétfőn két testőr kíséretében. A herceget - Erzsébet angol királynő távoli rokonát, és II. Vilmos utolsó német császár ükunokáját - súlyos testi sértés miatt idézték bíróság elé.

Az ügy 2000-re nyúlik vissza, amikor a herceg ittas állapotban "egy fémtárggyal" súlyosan bántalmazott egy kenyai hoteltulajdonost Lamu Islanden. Ez valójában azt jelenti, hogy a - botrányairól is ismert - 55 éves Ernst August a túl hangos diszkó miatt megverte Josef Brunlehnert, és állítólag gyűrűje olyan sérüléseket okozott a férfinek, hogy incidens nyomán sürgősségi ellátásra szorult. Az ügyben 2004-ben született ítélet, akkor 445 ezer eurós pénzbírságot szabtak ki Caroline hercegnő férjére.

Ernst August ugyanakkor fellebbezett, mivel ragaszkodott ahhoz az állításához, hogy mindössze "két kisebb pofont" adott a hoteltulajdonosnak, és nem volt rajta semmiféle gyűrű, ezért új tárgyalásra került sor. Amennyiben bebizonyosodik, hogy a herceg valóban nem viselt gyűrűt a támadás során, enyhíthetik az ellene felhozott vádakat. (MTI/dpa/AP)