Muskátlit adnak az egri szemétért

2009.06.16. 08:58
A szelektíven gyűjtött hulladékért muskátlit ad a Városgondozás Eger Kft. kedden és szerdán. 3 500 tő muskátlit osztanak szét.

A szelektíven gyűjtött hulladékért muskátlit ad a Városgondozás Eger Kft. kedden és szerdán. 3 500 tő muskátlit osztanak szét. Ezzel is szeretnék felhívni a figyelmet arra, hogy milyen fontos a szelektív gyűjtés, a háztartási hulladék egy része - ha szétválogatják - újrahasznosítható. Öt kiló papír, 10 kg üveg, vagy 3 kg PET palack, italoskarton, aludoboz ér egy-egy tő muskátlit. Az utóbbit vegyesen is lehet vinni - tájékoztatta korábban a Független Hírügynökséget Jakab Zoltán a Városgondozás Eger Kft. igazgató helyettese. A Városgondozás telephelyén, 7 és 15 óra között várják a hulladékot. Az akció június 16-án kezdődik. Két napra hirdették meg, de addig tart, amíg a 3500 tő virág el nem fogy.

Tavalyelőtt 2 000 tő muskátlival kezdték az akciót, ami már az első nap elfogyott. Így idén több virágot osztanak szét. A cég így szeretné felhívni a figyelmet a szelektív hulladékgyűjtés fontosságára, és motiválni a lakosságot, hogy válogassák szét a háztartásban keletkező szemetet, mivel ennek egy része újrahasznosítható.