Beismerte bűnösségét barátnője megverésében Chris Brown az ügyében eljáró Los Angeles-i bíróság előtt. Az R&B énekest 180 nap közmunkára és ötévnyi próbaidőre ítélte tettéért a testület - közölték Brown ügyvédei a tárgyalás után.

Az énekes korábban ártatlannak vallotta magát a februári verekedésben, ám végül elismerte tettét, és az előzetes meghallgatáson alkut kötött a bírósággal. A húszéves Brown ezzel megmenekült a letöltendő börtönbüntetés elől, amit akár ki is szabhatott volna rá a törvényszék.

Az énekes a vád szerint február nyolcadikán támadt barátnőjére, a szintén énekes Rihannára, miközben hazafelé tartottak egy, a Grammy-gálát megelőző partiról. Az eset valósággal sokkolta a zenei világot, az énekesnő sebekkel és zúzódásokkal borított arcáról készült fotó ugyanis - a mai napig vitatott úton - felkerült az internetre. Brown azon kívül, hogy ököllel verte meg Rihannát, a fejét a gépkocsijuk ablaküvegéhez csapkodta.

Chris Brown előbb tagadta bűnösségét, majd végül elismerte tettét, és sajnálatát fejezte ki a történtek miatt. A bírósági egyezség értelmében az énekes 180 napnyi "munkaorientált" közmunkát vállalt Virginai állambeli otthonában, emellett pedig öt évig próbaidőn marad. A bíróság ráadásul távoltartást is elrendelt, aminek értelmében nem mehet Rihanna közelébe.

Az énekesnő - akinek végül szintén meg kellett jelennie a tárgyalóteremben, miután Brown elhagyta azt - ügyvédjén keresztül úgy nyilatkozott, hogy elégedett a döntéssel. "Rihanna szerint ez tisztességes és jogos megoldása az ügynek" - mondta Donald Etra, az énekesnő ügyvédje a meghallgatás után, hozzátéve, hogy Rihanna már teljesen jól érzi magát. (FH)